Wat is het?

Wat is iCloud?
iCloud is geen programma maar eigenlijk een virtuele usb-stick. Alles wat je gebruikt aan bestanden wordt online opgeslagen (in de cloud) en is daardoor overal en op ieder apparaat te gebruiken.

iCloud biedt veel meer dan alleen opslagruimte. Je hebt snel toegang tot zo ongeveer alles op de apparaten die je dagelijks gebruikt. Je materiaal wordt automatisch in iCloud bewaard, zodat het altijd beschikbaar is op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc. Je hebt toegang tot je muziek, apps, meest recente foto’s en meer, welk apparaat je ook gebruikt. En iCloud zorgt ervoor dat je bestanden, e-mail, contactgegevens en agenda’s altijd op al je apparaten zijn bijgewerkt. Je hoeft niets te synchroniseren en niets te beheren. Je hoeft zelfs helemaal niets te doen, want iCloud doet alles zelf.

Als je een foto maakt met je iPhone kun je die direct bekijken op je Mac. Super snel en supe makkelijk.

Ook is het mogelijk om via iCloud.com je iPhone weer terug te vinden.

42 thoughts on “Wat is het?”

 1. iCloud werkt helaas niet met alle apparaten zoals hier wordt beweerd. Slechts een beperkt aantal Apps is compatibel met iCloud. Ik lees bijvoorbeeld comics met Comic Zeal, maar helaas kan ik al die strips niet in de cloud bewaren en dat vreet ruimte op mijn iPad. Het zou ook prettig zijn wanneer je jouw eigen video’s in de cloud kunt zetten, maar dat werkt ook al niet. Ik heb 70 Apps op mijn iPad maar er werken er maar 4 met iCloud. Jammer want het is een prima systeem.

  1. Hoe kun je zien/weten welke app zijn gegevens in de icloud plaatst?
   N.B. M.a.w. Als je een app verwijdert en weer installeert, hoe kan je weten dat de gegevens die je tijdens het gebruik van de app zijn ontstaan niet verloren zijn gegaan?

  1. iCloud werkt eigenlijk niet zo soepel als ik zou verwacht hebben. Misschien ligt het ook aan mij. Ik gebruik DropBox en dat gaat prima voor Windows PC en voor Mac.

   1. Die kan je terug zien en vinden de app wie je op jou iPad of iphoon heb staan !!!! Als je een app verwijdert kan je die terug vinden en altijd terug zetten van uit de app store updat. In de lijst staat dan op deze ipad of niet op deze ipad. Ze zijn er dus altijd nog gewoon waar je alle apps douw loud. En dan aan de rechter kant staat dounw ouds opdate daar staan ze. Gr en hoop dat je hier mee verder kunt gr Ronny br

 2. Ik heb i-cloud geïnstalleerd op mijn imac.
  Toen ik vervolgens een synchronisatie deed, was ik al mijn info van mijn notities kwijt!! Kan ik die nog ergens terug halen?!?!?!
  Ik hoop op een reactie.

  Groetjes Yvette

 3. Ik heb alleen een IPAD. Icloud is me toch niet helemaal duidelijk. Worden mijn iBooks pdf documenten bijvoorbeeld ook in Icloud bewaard?

 4. Als ik een item in mijn iPhone agenda plaats wordt het gesynchroniseerd op mijn computer via iCloud. Maar als ik iets op mij agenda op de computer zet komt het NIET op de agenda van de iPhone. Hoe krijg ik dat voor elkaar ?

 5. Inmiddels ben ik de trotse eigenaar van een iphone, macbook en imac. Op alle zit icloud.
  Ik dacht dat iCloud betekende dat ik alle soorten bestanden kon opslaan in de cloud en ze daardoor en op mijn macbook en mijn imac kon openen en bewerken. Dit lijkt alleen niet zo te zijn. Klopt dit? Of zit die functie ergens waar ik het nog niet gevonden heb.

  Bedankt.

 6. Ik heb net een iPhone 3G gekregen maar ik heb een probleem met iCloud. iCloud accepteert mijn wachtwoord niet, ik heb het zelf al een keer verandert
  Wat moet ik doen? Alvast bedankt

   1. Ik heb net mijn wachtwoord veranderd, maar wanneer ik dat in iCloud aanpas, verandert iCloud het zelf weer in het oude.
    Ik kan nu niet inloggen op iMessage of FaceTime
    Enig idee hoe ik het wachtwoord vast kan zetten?
    In de AppStore staat wel het goede wachtwoord.
    Hij geeft aan dat ik de netwerkverbinding moet controleren, maar die werkt. Ook op een ander netwerk of 3G geeft ie deze melding!
    Help!

 7. hallo ik weet niet zo goed wat ik kan doen met icloud. ik ben er wel achter dat je daar kan opslaan want speel ik met m’n xbox360 dan kan ik kiezen tussen mijn opslag en iCloud. ik kies altijd om het te saven op een usb stick of intern geheugen bv een hdd. kan ik met mijn xbox360s (interne wifi en de pc heeft ook mogelijkheid om via wifi alles te doen kan kiezen wifi of kabel allebei aangesloten)ook saven als ik bv icoud aanklick ipv mijn usb stick?? bvd ricops wat kan er allemaal mee is het alleen voor apple?want op m,n iphone4 zag ik ook icloud.

 8. Ik heb mijn foto’s op iCloud opgeslagen. Als ik die foto’s uit mijn album verwijder, worden diezelfde foto’s ook uit iCloud verwijderd?

 9. Momenteel ben ik bezig met een wereldreis en het lijkt mij handig om een backup van mijn fotos in de cloud te zetten. Nou begreep ik dat alleen de filmrol in de cloud komt te staan, betekent dit dat geimporteerde fotos en videos op de ipad niet in de cloud kunnen worden gezet? Daarnaast vroeg ik me af of het mogelijk is dat mijn ouders deze fotos thuis weer uit de cloud halen en op een arde schijf zetten zodat ik hem telkens weer leeg kan halen en gaat hierbij geen kwaliteit verloren…? En als laatste, wanneer het in de cloud staat kan ik het dan verwijderen van mijn ipad of wordt het dan bij een volgende synchronisatie ook uit de cloud verwijderd???

 10. WINDE,,, ik heb de zelfde vraag ik heb een iPhone 5 en iPad en wil meer geheugen van me tel eraf gooie maar als ik ze verwijderd verwijder ik ze dan ook van me iPad iCloud ?

 11. Hoe kan je een app bijv. Whatsapp op je iCloud zetten zodat als je via de pc op je iCloud gaat dat je op je Whatsapp app kan klikken?

 12. Ik krijg de hele tijd een melding met ‘cloud is gestopt’ dit is zeer irritant hoe kan ik er van af?
  Ik heb wel begrepen dat ik cloud gewoon kan verwijderen maar ik ben bang dat mijn foto’s dan ook worden verwijderd.. kan iemand mij alsjeblieft helpen?

 13. Ik heb nu 4 apparaten van Apple,2 iPad en 2 iPhones. Waarom krijg ik niet voor ieder apparaat 5 Gb opslag. Reserve kopie van 4 apparaten vreet geheugen. Nu moet ik verplicht opslag bij kopen.

 14. wat gebeurt er met mijn gegevens als ik van icloud account wissel? verlies ik dan al mijn contactgegevens en whatsapp groepen en berichten, mijn boeken etc?
  foto’s heb ik al op een andere manier gesaved.

 15. Ik heb nu al een tijdje een nieuwe iPhone, maar de bestanden die op de icloud staan van mijn vorige iPhone zoals foto’s enzovoort. Kan ik die dan ergens terugvinden en op deze iPhone zetten?

 16. Weet iemand hoe je video’s uit de cloud weer in je gallerij zet? Bij mij kan ik alleen de foto’s eruit halen 🙁 maar ik wil een paar filmpjes eruit hebben maar ik vind geen mogelijkheid hoe… Wie kan me helpen?

 17. Kan de IT-specialist van één van mijn vorige werkgevers geleden op mijn iCloud als hij een iCloud+ in een app TOTAL FILES want ik was aant kijken naar apps en ik zie Een wolkje en Dat betekent dat die app ergens op een andere server of pc geïnstalleerd is toch … zeker als die met mij samen mijn Apple-id heeft gemaakt en terwijl mij de beveiligingsvragen stelde met zijn beste collega. Want ik hoorde toen iets van extensies en dat die ene tegen de andere zei dat die alles moest afwerken. Mijn iPhone word van afstand bestuurd. Dit is niet leuk. Wat kan ik doen om dit tegen te houden. Die kan mijn agenda inzien mijn mails mijn berichten. Dit is echt erg. Elke keer dat ik bij mijn nieuw werkgever een afspraak heb voor een interessante contract te schrijven is er al iemand voor mij en vroeger schreef ik elke week 1 of soms 2 contracten.
  Kan die nog een iCloud hebben gemaakt op iCloud + met mijn zelfde icloud adres maar dan met 2 letters veranderd in hoofdletter ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.