Hoe bespaar ik ruimte in iCloud.

De normale opslagcapaciteit van iCloud is 5GB. Als je een tijdje hiermee aan het werk bent kan het zomaar gebeuren dat je vol zit qua opslag. Naast opslagruimte erbij kopen kun je ook een aantal instellingen wijzigen die zorgen dat je minder opslagruimte nodig hebt.

 • De mail die binnenkomt op je iCloud-adres neemt veel ruimte inbeslag. Om dit in te stellen en hier paal en perk aan te stellen kun je gaan naar iCloud -> Opslag en reservekopie -> Beheer opslag
 • Apps die je niet meer gebruikt hebben eerder wel gegevens en documenten op je iCloud account gezet. Schoon deze gegevens dus regelmatig op.
 • Verwijder reservekopieĆ«n van je iOS-apparaten uit de cloud. Deze kunnen weleens groter zijn dan 1 GB.
 • Breid je opslagruimte gratis uit met Dropbox.

3 thoughts on “Hoe bespaar ik ruimte in iCloud.”

 1. Als ik foto’s en films van mijn iCloud afhaal. Blijven de bestanden dan wel bestaan op mijn harde schijven cq iPad cq iPhone?

  En komen ze dan niet elke keer terug?
  Lees graag!

  groet

 2. En heel raar ik krijg voortdurend rare jaartallen en locaties gemeld bv Marokko 2009 staat nu gemeld als Den Haag 2015 šŸ™‚ Raar he en zo heel veel keer. Gaat er iets mis met de synchronisatie?

 3. “Apps die je niet meer gebruikt hebben eerder wel gegevens en documenten op je iCloud account gezet. Schoon deze gegevens dus regelmatig op.”

  Hoe doe ik dat, ik kan het niet zelf vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.