Hoe kan ik iCloud installeren?

Je kunt je aanmelden voor iCloud op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 of hoger of op een Mac met OS X Lion v10.7.2 of hoger. Volg de instructies om een account aan te maken op uw iOS-apparaat of Mac.

iCloud met WindowsWindows

Werk je met een Windows-computer kijk dan hier om iCloud op uw Windows pc te onstalleren.

Minimale sysyteemeisen

Bekijk hier de minimale systeemeisen om iCloud te gebruiken op uw iOS-apparaat, Mac of Computer.

37 thoughts on “Hoe kan ik iCloud installeren?”

 1. 1. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ op je mac.
  2. Bij ‘Internet en Draadloos’ zie het iCloud icoontje en open deze.
  3. Log je daar in met je apple ID.
  4. Geef aan wat je allemaal via iCloud wilt benaderen.
  5. Ga vervolgens naar http://www.iCloud.com en log je daar met je apple ID in om
  wat je in de cloud hebt te benaderen.

 2. Op mijn iPhone en iPad staan iCloud en werken prima. Echter in de Mac onder systeemvoorkeuren bij Internet en Draadloos geen iCloud te vinden… alleen Mobile.me. Hoe krijg ik iCloud op mijn Mac computer.

 3. Ik wil graag Icloud installeren maar mijn software is te oud. Nu ben ik op zoek naar de juiste software OS X leopard 10.6 maar kan dit nergens vinden om aan te schaffen. Wie kan me vertellen waar ik dit kan kopen.

 4. Zelfde verhaal bij mij, maar zoals meestal, ook hier geen remedie te vinden.
  Waarschijnlijk weet dus niemand het. Voor de snowleopard gebruikers dus geen mobileme meer, en ook geen icloud. Typisch mac. 🙁

  1. ~Je hebt os x mountain lion [v 10.8] nodig. is beste resultaat en dan kun je wel de icoon Icloud in je mac vinden. Hiervoor dien je echter eerst ruimte te creeeren op je start up disk.

   Daarna ben je weer een happy apple gebruiker.

 5. geachte L.s

  Ik heb een Ipod van appel en nu een Ifone appel 5 gekocht alles zou het moeten doen maar helaas ik kom niet op icloud hoe moet ik nu verder moet ik een nieuw icloud account maken heb ik geprobeert lukt niet gaarne hulp

 6. Ik heb een Mac mini. Voor toegang tot m’n ICloud bestanden ga ik naar de cloud.com site. Daar log ik in met m’n apple account die ik ook op m’n Ipad heb. Dan krijg ik al m’n ICloud apps te zien waar m’n gegevens van m’n IPad in staan, zoals mail, agenda, contacten, notities etc.etc.
  Ik weet geen andere manier.

  p.s.
  Op m’n IPad in systeemvoorkeuren het ICloud wolkje aanklikken en dan alle schuifjes van de apps die je op ICLoud wilt hebben op 1 zetten. Nu kan ik op m’n Mac mini dus de bestanden zien en in werken

 7. Ik zou graag gebruik maken van icloud op mijn imac. Maar als ik naar voorkeuren ga dan zie ik alleen het icoontje van idisk (die dus niet meer werkt). Hoe krijg ik icloud op mijn imac?

  1. Heb jet geupdate naar de nieuwste versie? Log anders eens in op je account op me.com daar kun je ook een melding krijgen om alles over te zetten naar iCloud.

 8. Uit bovenstaande reacties leid ik af dat bijna iedereen met hetzelfde probleem worstelt. Zopas heb ik een mini gekocht. Ook bij mij is het probleem identiek aan wat eerder werd vermeld. In de systeem voorkeuren zit geen i-cloud enkel mobile me. Wanneer ik daarop klik krijg ik wel een schermpje met allerlei mogelijkheden, zoals synchroniseren….Echter werkt het ding niet.
  Ik stuur dit ook door naar Swich…als die het niet kunnen oplossen , ben ik ferm gezien met mijn “padje”

 9. Hallo mensen,
  Ik word langzamerhand een beetje gek en moedeloos en ik hoop daarom dat ik hier iemand kan vinden die mij op weg kan helpen met ITunes, IMatch en ICloud.
  Ik ben bang dat ik zelf dingen verkeerd gedaan heb waardoor ik een vet probleem heb en dat is dat ik een groot deel van mijn muziek kwijt ben.
  Ik heb ICloud op twee Iphone 4S en de Ipad en ook op de laptop. Op de laptop heb ik heel wat muziek staan en deze wil ik graag op mijn telefoon omdat ik binnenkort de nachten in ga met mijn werk en wil graag mijn eigen muziek luisteren. Op mijn telefoon staat al muziek, geen idee hoe die muziek daar komt want ik heb niet alles overgezet (ICloud?).
  Nou wil ik in de Itunes een afspeellijst maken die ik op mijn telefoon wil zetten en daar begint het gezeik mee. Als ik een nummer erin wil zetten gaat het de ene keer goed, de andere keer niet. Dan zegt hij dat hij het nummer niet kan vinden en wat me dan opvalt is dat het nummers zijn die ik van een CD heb gehaald en in mijn ITunes heb gezet. Ook wordt er gevraagd of er naar het bestand moet worden gezocht en druk ik op Annuleren en vervolgens heeft hij het nummer. Athans…hij moet hem nog downloaden ofzo (balkje bovenin Itunes).
  Nou heb ik IMatch aangeschaft in de hoop dat alles beter zou gaan, maar helaas….
  IK hoop echt dat iemand mij kan helpen, zou ik fijn vinden, want ik kom er niet meer uit en ren straks nog een keer gillend gek! Ik heb natuurlijk al op internet zitten zoeken voor een oplossing maar ook daar ga ik echt niet wijzer van worden. Thnx!

 10. voor als mensen nog steeds het antwoord zoeken:

  Kies Apple Menu > Over deze Mac en noteer uw OS X-versie.

  Er moet ‘versie 10.7.5’ of nieuwer staan, <– Deze handige hulptool vind je bij het inloggen bij Icloud en dan de hulpicoon aan te klikken/ mail. Hebben jullie al gehoord van t nieuwe besturings systeem Mavericks? Die zit ik nu te downloaden, mijn vriend zegt dat die zelf 10.9 kan zijn, dus dan sowieso icloud! whoohooo zo handig <3

 11. Hoi,

  Ik kan bij mij op mijn iphone 5 geen reserve kopie maken via iCloud. Het komt niet op in mijn scherm. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

  Renske

 12. Ik wil graag mijncontacten exporteren. Als ik wil inloggen op iCloud.com met mijn IPad, krijg ik een scherm met 3 opties:
  Stel ICloud in op dit apparaat
  Open zoek mijn IPhone
  Open zoek mijn vrienden

  Het gekke is dat ICloud al ingesteld is op dit apparaat. Ik kan nu niet inloggen en dus mijn contacten niet benaderen. Iemand een idee?

 13. Hoi,
  Ik ben echt een ipad-kneus 😉
  Ik heb een ipad die “vol” is. Ik wil mijn foto’s in icloud opslaan. Ik heb icloud storage gekocht en nu…
  ik heb bij instellingen in cloud en dan photos de drie optie’s aangevinkt en dacht dat mijn foto’s nu in de cloud staan. Ik heb de app icloud drive gedownload op mijn ipad, maar daar staan mijn foto’s niet in.

  Nogmaals, ik ben echt een ipad-kneus, maar wat doe ik verkeerd en hoe moet ik het wel doen? Ik wil gewoon mijn gemaakte foto’s opslaan in de cloud zodat ik ze kan verwijderen van mijn ipad en meer opslagruimte op mijn ipad heb.

  Thanks alvast voor de hulp!!
  Groeten Eva

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.